Severovzhodna Nemčija – od Saške Švice do Baltika

Termin od:31.05.2024
Termin do:05.06.2024
Trajanje6 dni
Skupina:minimalno 25, maksimalno 35 oseb
Cena:875 €/osebo pri 35 potnikih, 975 €/osebo pri 25 potnikih
Info:Dejan Marentič - 031 363 361
E mail:info@parpirov.si

Program

1.dan: Ljubljana – Karlovy Vary (770 km)

Zgodnji odhod iz Ljubljane. Vožnja mimo Gradca v smeri Welsa. Dopoldanski prestop v Nemčijo. Vožnja mimo Passaua in Regensburga proti severu. Prestop meje na Češko v zahodno Bohemijo in v kasnejših popoldanskih urah prihod v zdraviliško mesto Karlovy Vary. Znano je po termalnih vrelcih, filmskem festivalu in pijači Beherovki. Zaradi bogate arhitekturne zapuščine je mesto uvrščeno tudi na seznam Unesca. Sprehodimo se po mestnem jedru. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

2. dan: Karlovy Vary – Bad Schandau – Bastei (350 km)

 Po zajtrku nadaljujemo potovanje vzdolž češko-nemške meje. Prihod v Saško Švico, nenavadno pokrajino na vzhodu Nemčije, oblikovano iz peščenjaka. Ogled glavnih znamenitosti zavtobusom, nekaj pa tudi peš. Vožnja skozi zdraviliški Bad Schandau, ogled ohranjene utrdbe Konigstein, sprehod do mostu Bastei nad reko Elbo, od koder se nudi čudovit razgled na celotno pokrajino. Še peš do bližnjih razvalin gradu Neurathen. V popoldanskih urah nadaljevanje vožnje mimo Dresdna proti severu. Nastanitev v hotelu nekje na poti. Večerja in nočitev.

3. dan: Proti severu Nemčije – Berlin – Usedom – Koserow (470 km)

Po zajtrku nadaljujemo pot mimo Berlina na skrajni severovzhod Nemčije do otoka Usedom v Baltskem morju. Gre za drugi največji nemški otok, del katerega pripada tudi Poljski. Otok slovi po neokrnjeni naravi s številnimi barji, jezeri in neskončnimi peščenimi plažami in sipinami. Postanek v vasici Mellenthin, znani po renesančnem gradu. Vožnja do obale, kjer bomo videli tudi značilne ”kopalne košare”. Sprehodimo se do pomola v Heringsdorfu, nato sledi obisk manjšega obmorskega letovišča Kuserow., ki je znano po jantarju in tradicionalnih lesenih kočah, kjer so nekoč solili in pakirali ribe. Nastanitev v hotelu nekje na tem območju. Večerja in nočitev.

4. dan: Koserow – Peenemunde – Prora – NP Jasmund – Stralsund (240 km)

 Takoj po zajtrku vožnja do vasi Peenemunde, kjer obiščemo tehnični muzej, ki razlaga zgodbo o razvoju in uporabi raketnega orožja (V1 in V2) pred in med drugo svetovno vojno. Nadaljujemo na največji nemški otok Rugen, ki je danes priljubljena turistična destinacija.. Postanek v Prori, kjer so nacisti v poznih 1930-ih letih zgradili letoviški kompleks Kolos. Na severu otoka obiščemo narodni park Jasmund, ki se ponaša z bukovim pragozdom in čudovitimi apnenčastimi klifi. Sprehodimo se po eni izmed urejenih poti. Sledi še obisk hanzeatskega mesta Stralsund. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

5. dan: Stralsund – Rostock – Leipzig ali okolica (500 km)

Zajtrk. Odhod v Rostock, še eno od hanzeatskih mest severne Nemčije. Ogled glavnih znamenitosti v mestnem jedru z obiskom Marijine cerkve n mestne hiše. Vožnja do pristanišča in v bližini obisk pomorskega muzeja. V popoldanskih urah slovo od severa in vožnja proti jugu skozi slikovito Mecklenburško jezersko pokrajino, mimo Brandenburga. Nastanitev v hotelu nekje na poti. Večerja in nočitev.

6. dan: Leipzig ali okolica – Naumburg – Passau – Slovenija (800 km)

 Po zajtrku povratek mimo Leipziga, na poti pa še postanek in ogled zanimivega mesteca Naumburg. Obisk katedrale sv. Petra in Pavla (Unesco) v starem mestnem jedru. Sledi vožnja proti domu mimo Regensburga in Passaua. Prihod v poznih nočnih urah.

V ceno je vključeno:

  • 5 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC
  • prevoz s klimatiziranim turističnim avtobusom na celotni poti
  • vse cestnine in parkirnine
  • vsi ogledi po programu
  • spremstvo slovenskega vodnika  
  • organizacija potovanja

Možna doplačila:

  • za sobo 1/1 = 290 EUR (na vprašanje, cena se lahko spremeni)

 Možen popust:

  • otrok do 12. leta starosti na dodatnem ležišču = 25 % (z dvema odraslima)
  • za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5 %. Troposteljne sobe po predhodni potrditvi.

Imate kako vprašanje glede programa ali pa želite več informacij.
Kar pogumno, spodaj dostopni podatki ali pa nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca.