Home Phone

Velika tura po Turčiji

Termin od:13.09.2023
Termin do:24.09.2023
Trajanje11 dni
Skupina:minimalno 15, maksimalno 25 oseb
Cena:1.430 €/osebo pri 15 potnikih, 1.295 €/osebo pri 25 potnikih
Info:Dejan Marentič - 031 363 361
E mail:info@parpirov.si

Program

1.dan: Istanbul – Ankara (450 km)

Zbor potnikov ob 06.45 uri na letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani. Polet letala družbe Turkish Airlines ob 08.55 proti Istanbulu, kjer bo pristanek ob 12.15 po lokalnem času. Po opravljenih formalnostih vkrcanje na turistični avtobus in takojšnja vožnja preko Bosporja v Azijo in v notranjost Turčije. Večerni prihod v turško prestolnico Ankaro. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Ankara – Urgup (310 km)

 Zajtrk in ogledi v Ankari: Mavzolej Ataturka in muzej anatolijske civilizacije. Potovanje proti mesečevi pokrajini Kapadokija. Popoldanski prihod v mesto Nevsehir ali Urgup, prvi ogledi pravljične pokrajine: vzpon na naravno nastali grad Uchisar, postanek v Avanosu, kjer se še vedno ukvarjajo z lončarstvom na starodavni način. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: Kapadokija (190 km)

Po zajtrku nadaljevanje ogledov v Kapadokiji: obisk muzeja na prostem v kraju Goreme, obisk enega izmed podzemnih mest (Kaymakli ali Derinkuyu). Sprehod po dolini angelov – Ihlari. Večerja v hotelu in nočitev.

4. dan: Urgup – Konya – Belek (520 km)

 Takoj po zajtrku vožnja do Sultanhana, za obisk karavanseraja in seznanitev z življenjem karavanarjev na starodavni poti svile in začimb. Potovanje do svetega mesta Konya – nekdanjega središča Seldžukov. Ogled mavzoleja Mevlane. Popoldansko nadaljevanje vožnje proti jugu vse do obale sredozemskega morja. Nastanitev v hotelu blizu morja ob znameniti turiški rivieri nekje na območju letoviških krajev Side ali Belek. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Belek – Antalya – Pamukkale (280 km)

Zajtrk. Prosto za kopanje, nato vožnja v Antalyo, mesto z bogato zgodovino, ki je upravno in gospodarsko središče tega dela Turčije. Krajši panoramski ogled mesta, nato potovanje v notranjost in preko mesta Denizli večerni prihod v Pamukkale. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: Pamukkale – Efez – Kusadasi (215 km)

 Po zajtrku ogled naravne znamenitosti “Bombažnega gradu”. Še ogled antičnega mestu Hierapolis. Nato vožnja v Efez – eno najpomembnejših in najbolj ohranjenih antičnih mest. Obisk velikega gledališča, Odeona, rimskih kopališč. Na poti v Efez obisk Artemidinega templja, enega sedmih čudes antičnega sveta. Še obisk Marijine kapele. Vožnja do obmorskega letovišča Kusadasi, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: Kusadasi – Izmir – Canakkale (430 km)

 Po zajtrku vožnja preko večjega mesta Izmir (krajša panorama) severno v obalnem pasu Sredozemskega morja preko mest Bergama in Edremit. Popoldanski prihod v znamenito Trojo in ogled ostankov nekdanjega antičnega grškega mesta, ki je najbolj znano po trojanski vojni. Še vožnja proti pristanišču Canakkale ob ožini Dardanele. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. v hotelu.

8. dan: Canakkale – Galipoli – Bursa (340 km)

 Zajtrk. Vožnja (predvidoma s trajektom) preko ožine do kraja Galipoli, prizorišča velike bitke med zavezniško in turško vojsko med prvo svetovno vojno. Postanek pri spominskem obeležju, nato ponovno prečkanje ožine Dardanele in nadaljevanje poti v bližini južne obale Marmarskega morja mimo mesta Bandirma do Burse– mesta svile in nekdanje prestolnice otomanskega imperija. Večerni prihod v hotel, večerja in nočitev.

9. dan: Bursa – Istanbul (155 km)

Po zajtrku ogled mesta: Velika mošeja, Zelena mošeja, bazar Koza Han za sprehod med številnimi trgovinicami … Nadaljevanje poti in popoldanski prihod v turško prestolnico Istanbul. Najprej krožna panoramska vožnja po mestu z avtobusom in prvi ogledi v mestu (mošeja Sulejmana Veličastnega, obisk tržnice začimb …). Nastanitev v hotelu v centru mesta in nočitev.

10. dan: Istanbul

Zajtrk v hotelu in ogled glavnih znamenitosti v starem jedru: Modra mošeja, cerkev Sv. Modrosti (Hagia Sofia), palača Topkapi (notranji ogled), nekdanji Hipodrom … Popoldne obisk Velikega bazarja (Kapali čaršija) in prosto za nakupe. Zvečer po želji obisk tipičnega lokala z večerjo in bogatim folklornim programom in trebušno plesalko. Nočitev v hotelu.

11. dan: Istanbul – Ljubljana

Po zajtrku še preko Zlatega roga in znamenitega mostu Galata v četrt Karakoy do srednjeveškega stolpa Galata (vzpon po želji). Še nekaj prostega oz. možnost vožnje z ladjo po Bosporju. Popoldanski transfer nazaj na istanbulsko letališče, od koder sledi polet proti Ljubljani s Turkish Airlines ob 17.50. Pristanek v Ljubljani ob 19.00 po lokalnem času. Zaključek potovanja.

V ceno je vključeno:

 • letalski polet na relaciji Ljubljana-Istanbul-Ljubljana, vse letališke takse
 • 10 x nočitev z zajtrkom v hotelih**** v sobah 1/2 TWC
 • vsi obroki po programu (8 x večerja, morda kje kosilo namesto večerje)
 • prevoz s klimatiziranim turističnim avtobusom na celotni poti
 • vsi ogledi po programu (palača Topkapi, muzej anatolijskih civilizacij, podzemno mesto v Kapadokiji, Sultanhan, mavzolej Mevlane, Hierapolis, Efez, Troja)
 • lokalni vodnik, kjer je potreben
 • spremstvo slovenskega vodnika z licenco gzs 
 • organizacija potovanja

Možna doplačila:

 • za sobo 1/1 = 290 EUR
 • za obisk tipičnega lokala z večerjo in programom v Istanbulu = cca. 60 EUR
 • za izlet z ladjo po Bosporju = cca. 25 EUR
 • za povratni transfer iz Maribora do letališča Brnik = 45 EUR

 OPOMBE:

 • izvedba ogledov se lahko še prerazporedi po dnevih,
 • ob prijavi je potrebno oddati kopijo potnega lista, ki mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev od dne zaključka potovanja.

Imate kako vprašanje glede programa ali pa želite več informacij.
Kar pogumno, spodaj dostopni podatki ali pa nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca.

PAR PIROV, Dejan Marentič s.p.
Marija Dobje 33
3222 Dramlje