Istanbul

Termin od:17.05.2024
Termin do:20.05.2024
Trajanje4 dni
Skupina:minimalno 15
Cena:15 oseb 725 € , 25 oseb 695 €
Info:Dejan Marentič - 031 363 361
E mail:info@parpirov.si

Istanbul – mesto dveh celin. Občutite dotik orienta, osmanske arhitekture, raznolike kulinarike, obiščite palače sultanov in njihovih priležnic, zaplujte po Bosporju do Azije in nazaj.

1.dan: Slovenija Istanbul

Zbirališče potnikov na letališču v Ljubljani ob 7.45. Polet z družbo Turkish Airlines ob 9.45 v Istanbul. Po pristanku na istanbulskem letališču sledi organiziran transfer do hotela v središču Istanbula. Nastanitev in prvi ogledi v mestnem jedru. Sprehod do mošeje Sulejmana Veličastnega in obisk tržnice začimb … Nočitev v hotelu. 

2.dan: Istanbul

Program

Zajtrk v hotelu. Sledi ogled glavnih znamenitosti starega jedra ISTANBULA s slovenskim in lokalnim vodnikom: Modra mošeja, cerkev Sv. Modrosti (Hagia Sofia), palača Topkapi (notranji ogled), nekdanji Hipodrom ... Popoldne obisk Velikega bazarja (Kapali čaršija) in prosto za nakupe. Zvečer po želji obisk tipičnega lokala z večerjo in folklornim programom. Nočitev v hotelu. 

3.dan: Istanbul

Zajtrk v hotelu. Nato nadaljevanje ogledov Istanbula (peš in s koriščenjem javnega prevoza) skupaj z našim vodnikom po mestnem jedru: odhod preko Zlatega roga in znamenitega mostu Galata v četrt Karakoy do srednjeveškega stolpa Galata (vzpon po želji). Prosto popoldne oz. možnost plovbe z ladjo po Bosporju, ogled palače Dolmabahce, ipd. Nočitev v hotelu. 

4.dan: Istanbul – Slovenija

Po zajtrku prosto za individualne oglede ali nakupe. Po želji odhod do trga Taksim, ki je središče evropskega dela mesta, v bližini pa je znana nakupovalna ulica Istiklal. Popoldanski transfer na letališče, polet proti Ljubljani s Turkish Airlines ob 18.30. Pristanek na Brniku ob 18.45 po lokalnem času. Zaključek potovanja.

V ceno je vključeno:

 • polet Ljubljana – Istanbul – Ljubljana s Turkish Airlines
 • vse letališke takse
 • vključen velik kos prtljage do 23 kg
 • 3x nočitev z zajtrkom v hotelih 4* (sobe z TWC -center Istanbula)
 • vstopnina za palačo Topkapi
 • vodenje profesionalnega vodnika z licenco GZS
 • lokalni vodnik, kjer je potreben

Možna doplačila ob prijavi:

 • za sobo 1/1 = 110 €
 • povratni transfer iz Maribora, Slovenske Bistrice in Celja do letališča Brnik 45 €

Možna doplačila na poti:

 • za izlet z ladjo po Bosporju = cca. 25 EUR,
 • za obisk lokala z večerjo in programom = od cca. 60 EUR dalje,
 • ogled palače Dolmabahce = cca. 35 EUR,  javni prevoz v Istanbulu = cca 5–10 EUR, priporočene napitnine = cca 15 EUR/osebo. 

Popust 5% za 3. osebo na dodatnem ležišču. 

POMEMBNO:  izvedba ogledov se lahko še prerazporedi po dnevih. Ob prijavi je potrebno oddati kopijo potnega lista, ki mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev od dne zaključka potovanja. Ure letalskih poletov so za odhod v maju malenkost  spremenjene.

Potovanje se izvede prek agencije Sajko d.o.o.. Veljajo splošni pogoji potovanj agencije Sajko.

Imate kako vprašanje glede programa ali pa želite več informacij.
Kar pogumno, spodaj dostopni podatki ali pa nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca.