Na hladinko v Prago

Termin od:12.06.2024
Termin do:16.06.2024
Dodaten termin od:11.09.2024
Dodaten termin do:15.09.2024
Trajanje5 dni
Skupina: 8 oseb
Cena:8 oseb 975 € - kombi
Info:Dejan Marentič - 031 363 361
E mail:info@parpirov.si

Potepanja po pivskih kleteh Češke, druženje z veselimi menihi in mojstri pivovarji. Spustimo se v podzemni svet, med rove in v tunele Plzna, obiščemo najstarejšo pivovarno na Češkem in se, če bo možno, osvežimo v pravi  pivski kopeli.

1.dan: Slovenija Česky Krumlov (500 km)

Jutranji odhod v smeri Linza in naprej na Češko v Česky Krumlov, simpatično mestece ob reki Vltavi, nad katero stoji drugi največji grajski kompleks na Češkem. Zunanji ogled kompleksa, če nam uspe priti mimo medvedov, ki stražijo vhod. Sprehod po ulicah starega mestnega jedra, od glavnega trga mimo krumlovskega mlina do lokalne pivovarne, kjer se prvič srečamo z bogato dediščino varjenja piva na Češkem. Nastanitev v hotelu. Proti večeru pa na tradicionalno pivsko večerjo in hladinko ali dve.

2.dan: Česky Krumlov – Konopište – Velke Popovice – Praga (180 km)

Po zajtrku se odpravimo v smeri Prage. Na poti naredimo nekaj postankov. V bližini mesta Benešov si ogledamo grad Konopište, ki ga je konec 1880-ih kupil nadvojvoda Franz Ferdinand, dedič avstro-ogrske krone, ki je bil med obiskom Sarajeva junija 1914 ubit v atentatu. Sledi postanek v kraju Velke Popovice, kjer že od leta 1874 varijo pivo Kozel, priljubljeno tudi v Sloveniji. Poleg odličnih piv in zanimivih zgodb spoznamo tudi Oldo, maskoto pivovarne. Pozno popoldan prihod v Prago. Nastanimo se v hotelu in se podamo na večerno odkrivanje praških pubov, še pred tem pa večerja v eni od restavracij s tradicijo pivovarstva.

3.dan: Praga

Dan začnemo na Hradčanih, v čudovitem kompleksu praškega gradu, od koder se nudi čudovit pogled na mesto. Ogledamo si katedralo sv. Vita in baziliko sv. Jurija z romansko notranjostjo. Še sprehod med barvitimi hiškami Zlate uličke in okroglega stolpa Daliborka, nato pa do samostana Brevnov, kjer deluje  najstarejša znana pivovarna na Češkem, ustanovljena konec 10. stoletja. Po ogledu sledi  pokušina samostanskih piv. Čas bo za kosilo. Sledi sprehod po četrti Malá strana. Ustavimo se pri najožji ulici v mestu, ob zidu Johna Lennona, prek znamenitega Karlovega mostu pa pridemo do praške ure in Starega trga. V kolikor bo možno (odvisno od razpoložljivosti), se sprostimo v pravi češki pivski kopeli. Spanje Praga.

4.dan: Praga

Po zajtrku nadaljujemo z ogledi stare Prage. Ustavimo se v nekdanji judovski četrti, pri nevsakdanjem spomeniku Franzu Kafki in na baročnih vrtovih palače Wallenstein. V praški četrti Smichov se nahaja ‘‘stari izvir”, kar nekako v prevodu pomeni ime Staropramen. Po ogledu druge največje pivovarne na Češkem si privoščimo tudi degustacijo njihovih številnih vrst piva. Do večera prosto za samostojna odkrivanja mesta, ko se odpravimo na večerjo.

5.dan: Praga – Plzen – Slovenija (510 km)

Jutranje slovo od Prage. Dobro uro vožnje stran leži mesto Plzen, znano po odličnem pivu pilsner, ki ga varijo v pivovarni Pilsner Urquell (Prazdroj) Po ogledu kleti in degustaciji piv si bomo ogledali tudi podzemni svet mesta, kjer se razprostira več kot 20 km hodnikov, predorov, vodnjakov, teh je bilo več kot 360, ter prostorov, kjer so skladiščili hrano, led in starali pivo. Po ogledu še nekaj prostega v starem jedru Plzna, nato pa sledi slovo od Češke in vožnja proti Avstriji in naprej v Slovenijo. Prihod domov v poznih večernih urah.

V ceno je vključeno:

  • 4x nočitev z zajtrkom v hotelih srednje kategorije (3***)
  • 4x kosilo ali večerja (vključena tudi ena pijača pri kosilu ali večerji)
  • vstopnine: pivovarne Krumlov, Kozel, Staropramen in Pilsner (z degustacijami), grad Konopište, grajski kompleks Hradčani, samostanska pivovarna Brevnov v Pragi, podzemni svet Plzna, SPA Beerland v Pragi
  • prevoz s kombijem ali avtobusom (odvisno od števila prijav)
  • gorivo, cestnine in parkirnine
  • vodenje profesionalnega vodnika z licenco GZS, ki je v primeru odhoda s kombijem tudi voznik
  • organizacija potovanja

Možna doplačila ob prijavi:

  • za sobo 1/1 – za ceno vprašajte ob prijavi na potovanje!

POMEMBNO:  izvedba ogledov se lahko še prerazporedi po dnevih, če pride do okoliščin na katere nimamo vpliva.

Potovanje se izvede prek agencije Sajko d.o.o.. Veljajo splošni pogoji potovanj agencije Sajko.

Imate kako vprašanje glede programa ali pa želite več informacij.
Kar pogumno, spodaj dostopni podatki ali pa nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca.